"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк продав 5 мільйонів доларів на валютному аукціоні

Вівторок, 17 листопада 2015, 17:34

У вівторок для згладжування надмірних коливань курсу гривні Національний банк України провів аукціон з продажу іноземної валюти.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як наголошується, на продаж було виставлено валюту обсягом до 50 млн доларів, але з огляду на низький попит зі сторони уповноважених банків обсяг задоволених заявок становив 5 млн доларів.

"Курс відсікання заявок становив 23,60 гривні за долар. Завдяки проведенню валютного аукціону курс гривні на міжбанківському валютному ринку також знизився до аналогічного рівня", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі повідомили, що Національний банк не бачить підстав для подальших суттєвих коливань курсу на міжбанківському ринку.

"Рахунок поточних операцій платіжного балансу збалансований, і ми не бачимо ризиків для його розбалансування", - зазначає заступник Голови НБУ Олег Чурій.

Як наголошується, наразі спостерігається здешевлення основної продукції вітчизняного експорту, проте це буде компенсоване за рахунок дії двох інших факторів.

"По-перше, збереження притоку валютних надходжень від продажу сільськогосподарської продукції. По-друге, зниження цін на імпортні енергоносії. В результаті, поточний рахунок платіжного балансу залишиться збалансованим і не буде суттєво впливати на курс гривні", - повідомляє регулятор.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!