"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"МТС Україна" скоротила дохід до 2,5 мільярда гривень

Вівторок, 17 листопада 2015, 15:52

Чистий дохід оператора мобільного зв'язку "МТС Україна" в липні-вересні 2015 року скоротився на 8,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становив 2,572 млрд гривень.

Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно із фінзвітом, скоригований (на величину резерву під грошові кошти в неплатоспроможних українських банках у розмірі 1,449 млрд гривень в четвертому кв.-2014 і 648 млн грн у першому кв.-2015) показник OIBDA скоротився на 13,5% - до 1,048 млрд гривень.

Як наголошується в звіті, виручка від передачі даних оператора збільшилася на 17,5% і становила 309 млн гривень.

Реклама:

Показник ARPU (дохід з одного абонента) збільшився на 1,4% - до 42 гривень. Абонбаза оператора скоротилася на 10,6% і на кінець третього кварталу становила 20,3 млн користувачів.

Зниження рівня доходів у компанії пояснюють припиненням операційної діяльності в Криму, труднощами при наданні послуг зв'язку в зоні конфлікту на сході України, а також загальним погіршенням економічної ситуації в країні.

На збільшення показника ARPU в річному численні вплинули зростання доходів від інтерконекту і збільшення цін на послуги зв'язку.

У звіті також наголошується, що з 17 листопада компанія планує запускати послуги 3G-зв'язку у великих містах України, а до кінця року покриє більшість обласних центрів.

Компанія Vodafone, з якою в минулому кварталі було розширено партнерську угоду і під бренд якої "МТС Україна" розпочав перехід, забезпечить консультації з будівництва, управління та оптимізації мереж, а також запуск сервісів на базі 3G.

За даними російської МТС, у другому півріччі 2015 року в будівництво 3G-мереж в Україні компанія планує інвестувати до 7 млрд російських рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!