Dragon Capital увійде до складу "Української біржі"

Вівторок, 17 листопада 2015, 15:02

Найближчим часом до НКЦПФР буде поданий пакет документів для погодження набуття істотної участі Dragon Capital в Українській біржі.

Про це заявив CЕO інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала.

"Нами було прийнято рішення про участь у такій покупці і одна з компаній групи підписала попередній договір купівлі-продажу пакету акцій у розмірі близько 20%", - заявив він.

За його словами, для Dragon Capital ця угода не є комерційним проектом.

Реклама:

"Наша мета - зберегти УБ, як одного з провідних організаторів торгівлі на українському фондовому ринку. Ми підтримуємо підхід до управління фондовою біржею, при якому у одного акціонера або в афільованих акціонерів апріорі не може бути сконцентрований контрольний/блокуючий пакет акцій", - зазначив Фіала.

СЕО зазначив, що концентрація значного пакета акцій, припустима тільки для стратегічних інвесторів, а також для міжнародних або державних структур.

"Ми готові і будемо докладати зусиль, щоб розділити свою участь у УБ з іншими учасниками ринку, а також сподіваємося на можливу участь держави як акціонера в процесі управління біржею", - підсумував Фіала.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що інвестгрупа "Універ Капітал" і Московська біржа підписали угоду, за якою російська сторона продає пакет акцій ПАТ "Українська біржа".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: