Індекс Української біржі опустився до 5-річного мінімуму

Вівторок, 17 листопада 2015, 14:32

Індекс однієї з найбільших фондових бірж у країні - Української біржі - 17 листопада знизився на 4,48% в порівнянні з рівнем закриття торгів 16 листопада - до 685,58 пунктів, що є найнижчим значенням за останні 5 років.

Про це повідомляється на сайті біржі, пише "УНІАН".

Спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса висловив думку, що причиною зниження індексу є переважання пропозиції над попитом.

"Продавців більше, ніж покупців", - зазначив він.

Реклама:

Крім того, за словами Фурси, невеликі обсяги торгів на біржі дозволяють навіть невеликого продавцю цінних паперів негативно впливати на індекс під час фіксації прибутку.

У свою чергу заступник директора інвестиційної групи "Універ" з операційних питань Михайло Сущек вважає, що подібна негативна динаміка буде продовжуватися найближчим часом через загострення ситуація на сході України.

"Динаміка тренду - однозначна, на жаль. І навіть позитивна новина про покупку акцій УБ ніяк не вплинула. А ось загострення на Донбасі грає набагато сильніше", - зазначив Сущек.

Як повідомлялося, інвестгрупа "Універ Капітал" і Московська біржа підписали угоду, за якою російська сторона продає пакет акцій ПАТ "Українська біржа".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: