"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс долара на світових торгах досяг 7-місячного максимуму

Вівторок, 17 листопада 2015, 11:09

Долар виріс до найвищого рівня за останні сім місяців на торгах 17 листопада через ймовірність підвищення ставки ФРС.

Про це пише Reuters.

Індекс долара, який відстежує динаміку американської валюти проти кошика із шести основних конкурентів, піднявся на 0,2 відсотка до 99,534, після того як було встановлено новий семимісячний максимум на рівні 99,584, що перевищив значення, досягнуті минулого тижня.

Євро знизився до долара на 0,2 відсотка до 1,0663 долара, опустившись перш до мінімуму семи місяців на рівні 1,0659 долара.

Реклама:

При цьому долар продовжив зміцнюватися до японської ієни, додавши 0,2 відсотка до 123,37, трохи знизившись з попереднього максимуму на рівні 123,60, але піднявшись вище за позначку минулого тижня 123,23.

У той час як відносно збільшення ключової ставки ФРС в грудні раніше зберігається невизначеність, ймовірність того, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) може розширити програму кількісного пом'якшення (QE), вже практично не викликає питань.

Сьогодні інвестори готуються до публікації даних про споживчі ціни в США, які зможуть внести додаткову ясність відносно перспектив підйому ставки американським регулятором.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!