"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ під керівництвом Арбузова роздав на рекламу 41 мільйон - перепало і Ложкіну

Понеділок, 16 листопада 2015, 13:15

Слідчі Генеральної прокуратури виявили, що Національний банк України у 2012 році без проведення процедур закупівлі уклав сім рекламних договорів загальною вартістю 41,3 млн гривень.

Про це свідчить ухвала Печерського районного суду міста Києва від 15 жовтня, передають "Наші гроші".

НБУ незаконно закупив послуги з розміщення інформації у засобах масової інформації. НБУ уклав договори з ТОВ "Стиль Медіа", ТОВ "Клік", ТОВ "Торговий дім "Дельта-Інвест", ТОВ "Український інститут розвитку медіа" колишньої прес-секретарки Леоніда Кучми Олени Громницької, ПАТ "Українська Медіа Корпорація" та ТОВ "Видавничій дім Український Медіа Холдінг" Бориса Ложкіна.

Нагадаємо, у 2013 році Борис Ложкін продав "Український медіа холдинг" Сергію Курченку. Нині Ложкін очолює Адміністрацію президента, а Арбузов знаходиться в розшуку.

Реклама:

Крім того, зафіксовані процедурні порушення на тендерах НБУ за 2012-2014 роки, які призводять до необхідності відміни чотирьох закупівель: послуги з впровадження системи ServiceDesk (договір з ТОВ "Інлайн Груп Захід" на 4,84 млн гривень); закупівля машин конторських/офісних (договір з ТДВ "Інженерно-будівельна фірма "ЛДС" на 3,04 млн гривень.); закупівля комп’ютерів, принтерів, сканерів, факсів (договір з ТОВ "Навігатор" на 25,74 млн гривень), закупівля комп’ютерів, принтерів, сканерів, факсів (договір з ТОВ "Навігатор" на 27,39 млн гривень).

Суд надав слідчому ГПУ тимчасовий доступ до оригіналів особових справ екс-голови НБУ Сергія Арбузова і його радника, що курувала питання, пов’язані із засобами масової інформації та громадських стосунків з Нацбанком України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: