"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ і Туреччина не встигнуть домовитися щодо "Турецького потоку" до кінця року

Понеділок, 16 листопада 2015, 11:30

Підписання угоди щодо "Турецькому потоку" буде залежати від узгодження тексту, цей процес не повинен тривати довго, але навряд чи буде завершений в грудні.

Про це повідомив журналістам глава Міненерго РФ Олександр Новак, передає "РИА Новости".

"Безумовно, ця тема була в обох виступах (Путіна і Ердогана) порушена. Як тільки буде сформовано уряд, буде продовжена робота щодо реалізації міжурядової угоди", - сказав Новак.

На питання про те, коли очікується підписання, міністр зазначив, що все залежатиме від узгодження тексту. "Я не думаю, що це довгий процес, у грудні - я сумніваюся", - додав він.

Реклама:

Міністр пояснив, що навіть за внутрішньодержавними процедурами це складно зробити. "Важливо зараз зрозуміти, коли турецька сторона призначить свого міністра, і ми з міністром продовжимо діалог", - зазначив Новак.

"Газпром" обіцяв почати будівництво першої нитки маршруту влітку 2015 року та запустити його до кінця 2016 року. Однак поки проект не зрушив з місця, і експортер газу навіть розірвав контракт з підрядником.

Влітку Міненерго РФ вже заявляло про можливу відстрочки запуску "Турецького потоку" у разі, якщо Москва і Анкара не домовляться про початок будівництва газової магістралі.

Раніше міністр енергетики і природних ресурсів тимчасового довиборного уряду Туреччини Алі Риза Алабоюн заявив, що Анкара готова обговорювати "Турецький потік" лише після знижки на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!