Росія зробила Україні пропозицію щодо "боргу Януковича"

Понеділок, 16 листопада 2015, 11:04

Росія зробила Україні і МВФ пропозицію, яка може бути покладена в основу врегулювання українського боргу перед РФ.

Про це заявив глава Мінфіну Антон Силуанов журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"РФ зробила пропозицію щодо порядку оплати Україною російського боргу в сумі 3 млрд доларів, погашення якого має відбутися в грудні поточного року", - сказав Силуанов.

За його словами, "пропозиція, яка зроблена Росією, буде цікавою і може бути покладена в основу для врегулювання боргової проблеми України перед РФ".

Реклама:

"Ми з українськими партнерами не перемовлялися на цей рахунок, оскільки від українських колег поки не було якихось пропозицій, що відрізняються від врегулювання боргу перед комерційними кредиторами. Я неодноразово підкреслював, що ми вважаємо неприйнятним для себе говорити про реструктуризацію, аналогічно комерційним кредиторам", - сказав Силуанов.

Міністр висловив надію на те, що ці пропозиції будуть розглянуті, а також на просування у зв'язку з цим в справі пошуку рішень щодо врегулювання цього питання.

"З міністром фінансів України ми поки не плануємо зустріч", - сказав Силуанов. Разом з тим він припустив, що після останньої пропозиції Росії така зустріч може відбутися.

"Я думаю, що спочатку ми проведемо зустріч і переговори з МВФ, а також з нашими колегами ключовими, акціонерами МВФ. Одночасно готові вести переговори з українською стороною", - сказав Силуанов.

Як повідомлялось раніше, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо Російська Федерація не піде на умови реструктуризації боргу, Україна запровадить мораторій на його виплату.

"Український уряд пропонував всім кредиторам приєднатися до реструктуризації. Кращих умов, ніж інші кредитори, Росія не отримає", - заявив Яценюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: