Голова НКРЕКП поговорив з представниками МВФ про тарифи

Понеділок, 16 листопада 2015, 10:52

13 листопада в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відбулася робоча зустріч голови НКРЕКП Дмитра Вовка та члена комісії Руслана Машляківського з представниками МВФ Бреттом Райнером та Ігорем Шпаком.

Про це повідомляє прес-служба комісії.

Як наголошується, зустріч проводилася в рамках візиту місії Європейського Департаменту МВФ з проведення другого перегляду програми, підтримуваної фінансуванням в рамках угоди про програму розширеного фінансування (EFF), що розпочала свою роботу в Україні з 12 листопада.

"Під час зустрічі було розглянуто такі питання: внесення змін до нормативно-правових актів з питань тарифоутворення; тарифної політики на 2016 рік; розподільчих рахунків; поточного стану запровадження приладів комерційного обліку газу та теплової енергії", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося, Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, в рамках виконання умов меморандуму з Міжнародним валютним фондом підвищила з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 разу - до 3 600 грн за тисячу кубометрів палива при споживанні до 200 кубометрів газу.

В період міжсезоння - з 1 травня по 30 вересня - вартість природного газу становитиме 7 188 гривні за тисячу кубометрів незалежно від обсягів споживання.

Раніше голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що діючі тарифи на природний газ для населення, встановлені НКРЕКП на початку 2015 року, збережуться до 1 квітня 2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!