"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Павленко запевняє, що продовольча безпека України забезпечена на 100%

Понеділок, 16 листопада 2015, 10:24

Продовольча безпека населення України на найближчий рік забезпечена на 100%.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у ефірі 24 каналу, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Як у мирний, так особливо у воєнний час фундаментом забезпечення нормальної життєдіяльності народу є його продовольча безпека. Завдяки зусиллям вітчизняного АПК вдалося повністю гарантувати продовольчу безпеку населення України на найближчий рік", - зазначив міністр.

За словами міністра, посівна 2015 року відбувалася у надзвичайно складних умовах, але попри усі труднощі, вона була завершена успішно.

Реклама:

Він зазначив, що навіть на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей посівна відбулася на 99% та 96% відповідно.

"Незважаючи на непрості економічні та навіть природні обставини, агросектору вдалося забезпечити продовольчу безпеку України. Ми виробляємо удвічі більше агропродукції, ніж споживаємо. Станом на 14 листопада 2015 року було зібрано урожай зернових та зернобобових близько 59 млн тонн, а очікується зібрати - 60 млн тонн", - сказав Павленко.

"При внутрішньому споживанні у 24 млн тонн зернових є усі підстави очікувати рекордного їх експорту - близько 36 млн тонн у 2015-2016 маркетинговому році", - наголосив міністр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: