Ціни на нафту починають тиждень зі зростання

Понеділок, 16 листопада 2015, 09:52

Світові ціни на нафту підвищуються в понеділок після п'ятничних даних щодо зниження кількості працюючих бурових установок в США від компанії Baker Hughes.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:15 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 1,17% - до 44,99 долара за барель.

Таким чином, вартість еталона знаходиться біля психологічно важливої позначки в 45 доларів, нижче якої вона впала 12 листопада. Ціна ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищувалася на 0,82% - до 41,08 долара за барель.

Реклама:

Згідно з даними американської нафтогазосервісної компанії Baker Hughes, опублікованими в п'ятницю, загальна кількість бурових установок в США за підсумками минулого робочого тижня скоротилася на 4 штуки, або на 0,51%, і становила 767 одиниць. У річному вираженні цей показник знизився на 1161 одиницю, або на 60,2%.

У той же час на настрої інвесторів в понеділок впливають новини щодо серії терактів в Парижі, які відбулися в п'ятницю.

"Події в Парижі створили невизначену ситуацію, і будь-яке підвищення цін на нафту в цьому світлі може бути досить обмеженим", - заявив старший аналітик CMC Markets Рік Спунер агентству Блумберг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!