"Ощадбанк" направить банківські броньовики у прифронтову зону

П'ятниця, 13 листопада 2015, 19:42

У прифронтові міста і села Донецької та Луганської областей відправляться 20-тонні броньовики, обладнані банківськими відділеннями.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник банку Андрій Пишний.

"Ощадівські підрозділи вирушають на схід. 20 тон, двигун Ford, шасі, яке використовується для військової техніки, надміцна броня, супутниковий зв'язок автономні системи спостереження, запас ходу 1250 км – це наші нові ощадівські пересувні мобільні підрозділи, які вирушають в зону АТО – прифронтові села і міста Донецької й Луганської області", – повідомив він.

За його словами, мова йде про повноцінне банківське відділення, яке в автономному режимі надає максимальний перелік банківських послуг: перекази, виплати, оформлення карток, депозитів, тощо.

Реклама:

"З наступного тижня вони обслуговуватимуть наших хлопців на передовій та мирних жителів Донбасу", – додав він.

За словами Пишного, мова йде про унікальну розробку, яка не має аналогів у світі.

Вартість одного такого мобільного банку становить 7,6 мільйона гривень.

"Ціна здобута в результаті відкритих торгів. Вона в рази нижча, ніж це було б на базі шасі MAN, Mercedes, Scania, Ford. Зрештою, це менше, ніж вартість автівок, які паркуються зазвичай під Верховною Радою", – додав він.

Пишний повідомив, що через воєнні дії припинено роботу 60% відділень на Донеччині і 65% на Луганщині (загалом – 422 відділення).

За його словами, у мирному майбутньому такі пересувні відділення зможуть обслуговувати віддалені населені пункти та території в умовах надзвичайних ситуацій.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: