Порошенко занепокоєний продовольчим ембарго Росії

П'ятниця, 13 листопада 2015, 18:09

Президент України Петро Порошенко висловив занепокоєння намірами Росії ввести з 1 січня 2016 року ембарго на імпорт української сільськогосподарської продукції та продуктів харчування, а також митних тарифів на продукцію з України.

Про це він заявив під час зустрічі з комісаром ЄС з питань торгівлі Сесілією Мальмстрьом, передає прес-служба голови держави.

"Ми маємо бути готовими до економічних наслідків, адже Росія вдається не лише до окупації суверенної незалежної держави України, але й до торговельної війни проти нас", - наголосив Порошенко.

За словами президента, частка Росії у загальному обсязі зовнішньої торгівлі України значно скоротилася - до 16%. Разом з тим, більше 37% зовнішньоторговельних операцій України зараз приходиться на країни-члени ЄС.

Реклама:

Глава держави зазначив, що зона вільної торгівлі з ЄС, яка запрацює з 1 січня 2016 року, виведе на новий рівень торгово-економічні відносини між Україною і країнами Євросоюзу та сприятиме подальшому розвитку української економіки.

"Порошенко звернувся до Комісара ЄС з питань торгівлі із проханням надати підтримку українському експорту до країн Євросоюзу, зокрема шляхом розширення доступу на ринок ЄС для української продукції", - повідомляє прес-служба.

Співрозмовники також обговорили питання надання Україні другого траншу макрофінансової допомоги ЄС.

"Ми вже виконали ряд своїх зобов'язань і докладемо максимальних зусиль з метою реалізації тих заходів, що ще залишаються, для отримання допомоги від Євросоюзу якомога швидше", - наголосив Порошенко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!