РФ погрожує Україні судом, якщо вона відмовиться повернути 3 мільярди

П'ятниця, 13 листопада 2015, 17:28

Україна повинна погасити свій борг перед Росією у строк, в іншому випадку Москва залишає за собою право звернутися в судові інстанції.

Про це заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков, передає "РИА Новости".

"Боргові зобов'язання Києва в розмірі трьох мільярдів доларів перед Росією як офіційним кредитором повинні бути виконані чітко, в домовлені терміни, дата погашення - 21 грудня поточного року", - сказав Ушаков.

"Якщо Україна цього не зробить, то ми залишаємо за собою право звернутися в судові інстанції", - додав він.

Реклама:

Росія відмовилася реструктурувати українські євробонди, термін погашення яких - кінець грудня 2015 року. Київ вважає борг комерційним, оскільки він утворився в результаті викупу бондів з Ірландської біржі.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що якщо Російська Федерація не піде на умови реструктуризації боргу, Україна введе мораторій на виплату 3 млрд доларів боргу.

Міністр фінансів Наталія Яресько також повідомила, що Україна не може виплатити Росії 3 млрд доларів, взятих у борг Віктором Януковичем, оскільки РФ не приєдналася до програми реструктуризації.

Як відомо, Рада директорів МВФ має намір обговорити можливістьвведення нових правил, які дозволять продовжувати кредитувати Україну в разі відсутності рішення з реструктуризації 3 млрд доларів російського боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: