Ціни на нафту зростають, але знизяться за тиждень

П'ятниця, 13 листопада 2015, 16:49

Ціни на нафту зростають, але знизяться за тиждень через підвищення запасів нафти в США.

Про це пише Рейтер.

До 13:45 ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,64 долара до 44,70 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,26 долара до 42,01 долара, втративши 3% в четвер. За тиждень ціна Brent знизиться приблизно на 5%.

Запаси нафти в США, за даними Управління енергетичної інформації, минулого тижня зросли на 4,2 мільйона барелів при прогнозі підвищення на 1 млн.

Реклама:

"Ринок впав під впливом рекордних запасів у США і зростання видобутку", - йдеться у звіті PhillipFutures.

Різні аналітики оцінюють перевищення видобутку над попитом в діапазоні від 0,7 до 2,5 мільйона барелів на добу. ОПЕК у четвер повідомила про зниження видобутку в жовтні і передбачила скорочення виробництва нафти поза картелем в майбутньому році вперше з 2007 року.

Міжнародне енергетичне агентство трохи підвищило прогноз зростання світового споживання нафти в 2016 році і знизило прогноз видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК.

"Зростання цін на сировину в кінці року малоймовірний у зв'язку з підвищенням курсу долара і проблемою зростання ринків, що розвиваються", - йдеться в звіті банку ANZ.

За останній місяць значно збільшилося число опціонів на продаж при зниженні ціни до 40 доларів і навіть 25 доларів за барель в період з грудня 2015 року по червень 2016 року. Трейдери таким чином готуються до подальшого падіння цін у першій половині майбутнього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!