МВС отримало доступ до рахунків скандального Котвицького

П'ятниця, 13 листопада 2015, 16:32

Печерський районний суд Київа надав слідчим доступ до рахунків народного депутата Ігоря Котвицького, якого підозрюють у нелегальному виведенні з країни 40 мільйонів доларів.

Про це йдеться у витязі з реєстру судових рішень від 26 жовтня цього року.

Як зазначається у реєстрі, в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи НБУ за попередньою змовою з посадовими особами ряду підприємств, шляхом зловживання своїм службовим становищем, маючи намір на вчинення фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок суспільно небезпечного протиправного діяння, перерахували 40 млн. доларів на рахунок компанії Kingston Group S.F. з рахунку народного депутата України Ігоря Котвицького, як погашення боргу ТОВ "Крим Петролеум компані".

За данними слідчих, на рахунках Ігоря Котвицького у "Сбєрбанку Росії" та "Ощадбанку", а також рахунках ТОВ "Крим Петролеум компані" у "Райффайзен Банк Аваль", "Преміум" та у "Радикал банк", відображається інформація щодо перерахування коштів на рахунки компанії Kingston Group S.F, зареєстрованій у Панамі.

Реклама:

Як зазначається у реєстрі, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для частково задоволення клопотання.

За даними ЄДР, засновником ТОВ "Крим Петролеум компані" є компанія Kingston Group S.F, на рахунок якої було переведено 40 мільйонів доларів.

Як відомо,  Котвицький вивів 40 млн доларів на рахунки панамської компанії влітку 2015 року.

Так, в середині вересня Котвицький "згадав" про незадекларовані раніше 970 млн гривень і вніс їх в свою декларацію за 2014 рік. Народний депутат "БПП" Сергій Лещенко припустив в своєму блозі, що мова йде про ті самі виведені з України гроші.

За інформацією Лещенка, Котвицький поклав ці гроші на рахунок "Сбєрбанку Росії" ще під час Революції гідності. Вони перебували там весь 2014 рік, після чого були виведені через державний "Ощадбанк", який не провів необхідну перевірку походження коштів. Далі ці гроші випустив за кордон вже Нацбанк.

У середині жовтня стало відомо, що сам НБУ звернувся до правоохоронців з проханням розслідувати цю справу. Пізніше стало відомо, що ГПУ доручила зайнятися цією справою МВС.

Лещенко вважає, що ці кошти насправді належать Авакову, який планує на них будувати власну політичну кар'єру. На цьому фоні існує можливість конфлікту інтересів, враховуючи, що розслідування справи веде саме МВС.

В інтерв'ю УП міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджував, що 40 млн доларів, які його бізнес-партнер і депутат від "Народного фронту" Ігор Котвицький перевів за кордон, належать Котвицькому легально ще з 1997 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: