"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько: збалансований бюджет довзолить отримати наступні транші

П'ятниця, 13 листопада 2015, 13:36

Уряд одночасно з проектом державного бюджету на 2016 рік і проектом податкової реформи внесе до Верховної Ради пакет законопроектів про структурні реформи в інших сферах, щоб забезпечити збалансованість держбюджету.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько на спільному брифінгу з прем'єром Арсенієм Яценюком і міністром фінансів США Джейкобом Лью в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд планує в найближчі тижні подати пакет законів, який дозволить затвердити державний бюджет на 2016 рік, побудований на новій податковій базі і який одночасно забезпечить значне зниження державних витрат, у тому числі за рахунок проведення структурних реформ в багатьох галузях бюджету", - сказала вона .

За її словами, затвердження збалансованого бюджету та виконання інших реформ в рамках програми МВФ дозволить Україні швидко отримати майже $ 4 млрд, у тому числі третій транш за програмою розширеного фінансування EFF від МВФ в $ 1,7 млрд і кредитні гарантії США на $ 1 млрд, значно збільшивши резерви з нинішніх $ 13 млрд.

Реклама:

Яресько зазначила, що урядовий проект податкової реформи побудований на трьох принципах: зменшення податкового та адміністративного тиску на бізнес і вирівнювання правил гри для затвердження справедливості.

Як повідомлялося, раніше глава Мінфіну оцінювала потрібне скорочення видатків держбюджету-2016 в 60 млрд грн, відзначаючи, що дискусія про вибір сфер, де таке скорочення можливо, ще триває.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!