ЄС не планує збільшувати безмитні квоти для України - єврокомісар

П'ятниця, 13 листопада 2015, 13:09

Найближчим часом Євросоюз не збирається переглядати умови режиму вільної торгівлі, що вступить в силу з 1 січня 2016 року.

Про це сказала європейський комісар з питань торгівлі  Сесілія Мальмстрьом у коментарі кореспонденту "Європейської правди".

"ЄС вже пішов на збільшення квот для України, натомість ми бачимо інше, деякі квоти не були вибрані. В такій ситуації говорити про перегляд умов поки недоречно", - сказала Мальмстрьом.

Вона наголосила, що ЄС планує збільшити консультативну допомогу українському бізнесу, щоб сприяти потраплянню на європейські ринки.

Реклама:

"Хочу наголосити, що ЗВТ з ЄС - це не чарівна паличка. Вона допоможе Україні лише у випадку, якщо будуть проведені реформи з дерегуляції та покращення бізнес-клімату. Але якщо Україна реалізує всі заплановані зараз реформи, режим вільної торгівлі з ЄС дійсно дасть дуже позитивний ефект", - додала єврокомісар.

 ЄС - найбільший торговельний партнер України з питомою вагою 37,6% у зовнішньоторговельному обігу товарів України за січень-червень 2015 року.

При цьому в поточному році спостерігається спад експорту до держав-членів ЄС. За перше півріччя експорт склав 6 млрд 62,8 млн доларів, тобто зменшився на 35,6% (або на $3,36 млрд) порівняно з аналогічним періодом 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: