Демчишин планує і далі постачати електроенергію у Крим

П'ятниця, 13 листопада 2015, 11:38

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин планує продовжити договір на постачання електроенергії до анексованого Криму.

Про це він заявив під час години уряду в Верховній Раді, відповідаючи на запитання лідера Меджлісу кримськотатарського народу, депутата Рефата Чубарова.

"Завершується угода, підписана Вами у грудні – Ви знову маєте намір підписати угоду, аби постачати електроенергію окупантам в той час, коли десятки кримських татар (перебувають) у застінках ФСБ?", - запитав Чубаров.

Демчишин відповів: "Рішення по поставці електроенергії – це було рішення Кабінету міністрів".

Реклама:

"І я ще раз буду в цьому році виносити (пропозицію) на продовження цього договору. Тому що я переконаний, що для того, що повернути цю територію в Україну, ми повинні з людьми, які там проживають, поводитися адекватно", - сказав міністр.

"Всі ті, про кого Ви говорите, – у них є свої генератори, вони не будуть жодним чином залежати від того, чи ми поставляємо, чи не поставляємо… А люди в лікарнях, які на підтримці, які в ліфтах будуть (потерпати)… Вони всі мають генератори – військові гарнізони, про які Ви говорите, – а звичайні люди будуть терпіти", - вважає він.

"Поки не буде прийнято політичне рішення, ми будемо виконувати свої зобов’язання", - заявив Демчишин.

Як відомо, з 20 вересня з ініціативи кримських татар триває "громадянська блокада" Криму: активісти не пропускають транспорт із товарами на анексовану Росією територію.

Крім того, кілька разів активісти пошкоджували лінії електропередач, якими йде енергія до АРК. Від влади лідери кримських татар вимагають офіційно припинити електропостачання Криму.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!