Абромавичус: Або ми всі учасники змови, або починаємо приватизацію

П'ятниця, 13 листопада 2015, 11:05

Глава Мінекономіки Айварас Абромавичус не розуміє, чому депутати не підтримують закони про оновлення процедури приватизації.

Про це він заявив на годині запитань до уряду в парламенті.

За його словами, уряд сподівається на підтримку депутатами законів про індустріальні парки, електроавтомобілі та привтно-державну співпрацю.

"Я не зовсім розумію, хто блокує приватизацію. З одного боку, я розумію популістів, які апелюють до свого електорату, так би мовити "Баба-Яга завжди проти". Але я не можу зрозуміти більш прогресивну частину депутатів. Ми всі знаємо щодня статті в газетах, хтось постачає газ на ОПЗ, хтось постачає ще щось на держпідприємства за завищеними цінами і потім отримує продукцію за заниженими", - заявив міністр.

Реклама:

"Або ми всі беремо участь у якійсь змові щодо розкрадання державних грошей в особливо великих розмірах, або ми, все-таки, щось робимо. Немає такої країни, яка може управляти 1374 працюючими підприємствами", - додав Абромавичус.

За його словами, на Одеський припортовий уже призначили радника з приватизації – швейцарський банк UBS.

"Покажемо на прикладі ОПЗ, як це робиться професійно, по-іншому. Отримаємо кредит довіри від населення, бізнесспільноти і робитимемо все далі", - заявив міністр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!