"Бєлавіа" хоче запустити четвертий рейс з Мінська до Києва

Четвер, 12 листопада 2015, 18:27

Авіакомпанія "Бєлавіа" розраховує ввести щоденний четвертий рейс за маршрутом Мінськ-Київ-Мінськ до кінця 2015 року, а другий щоденний рейс за маршрутом Мінськ-Одеса-Мінськ - влітку 2016 року.

Про це заявив заступник гендиректора з маркетингу і зовнішньоекономічної діяльності авіакомпанії "Бєлавіа" Ігор Чергінець, передає "Інтерфакс-Україна".

"Десь протягом місяця третього рейс вже буде стабільно літати літаками Boeing 737-500 (125 посадочних місць), або ще більшими. Тоді будемо дивитися, і думати про наступний крок, про четвертий рейс. Мій прогноз, що, швидше за все, до Нового року у авіакомпанії "Бєлавіа" з'явиться четвертий рейс польотів до Києва", - сказав Чергінець.

При цьому він зазначив, що в рамках міжурядової угоди про повітряне сполучення між Україною та Республікою Білорусь встановлено обмеження в чотири щоденних рейси за маршрутом Київ-Мінськ для кожної зі сторін.

Реклама:

Згідно з даними Чергінця, щоденні рейси авіакомпанії за маршрутом Мінськ-Одеса-Мінськ, які вона почала здійснювати 25 жовтня 2015, зараз вирушають із завантаженістю близько 60% -70%, проте до літа 2016 цей показник може вирости до 100%.

"Результат регулярних рейсів в Одесу не дуже задовольняє - завантаження коливається в районі 60% -70%, рейс розкручується. Багато транзитних пасажирів. Я не виключаю, що якщо до літа ми завантажимо цей рейс на 100%, то потрібно ще один. Ми готові це зробити", - зазначив він.

Чергінець також нагадав, що 17 грудня 2015 авіакомпанія відкриє щоденний рейс з Мінська до Харкова, продаж квитків на який здійснюється вже близько двох тижнів.

За його словами, для цього рейсу буде використовуватися Boeing 737-500 на 125 посадочних місць.

"Поки ще рано говорити про успіх цього рейсу - глибина продажів не дуже велика. Ми сподіваємося, що він теж буде користуватися успіхом", - сказав він.

При цьому Чергінець додав, що "Бєлавіа" не виключає можливості розширення маршрутної мережі в інші міста України.

Він, зокрема, згадав Дніпропетровськ, Львів, Івано-Франківськ, Херсон та Запоріжжя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: