Рада має намір дозволити створювати наглядові ради на держпідприємствах

Четвер, 12 листопада 2015, 14:37

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної власності.

За законопроект № 3062 проголосували 244 депутати.

"Документом пропонується створити сприятливі умови для оптимізації структури державного сектору економіки та запровадити ринкові методи управління державними суб’єктами господарювання", - йдеться у пояснювальній записці.

Законопроектом також пропонується визначити органи управління державним унітарним підприємством та встановити, що наглядова рада підприємства є органом, що здійснює захист прав держави, і в межах компетенції, визначеної статутом та законом, контролює та регулює діяльність керівника підприємства.

Реклама:

Також пропонується встановити, що у державних підприємствах, а також господарських товариствах, у статутних капіталах яких частка держави перевищує 50%, у випадках і порядку, визначених Кабінетом Міністрів, створюється наглядова рада, до якої можуть включатися незалежні члени наглядових рад.

"Річна, у тому числі консолідована, звітність суб’єктів господарювання державного сектору економіки підлягає обов'язковому аудиту", - йдеться у документі.

Крім того, пропонується встановити вимогу щодо обов’язкового оприлюднення такими суб’єктами інформації про свою діяльність (фінансову звітність, інформацію щодо посадових осіб суб’єктів господарювання, вчинення правочинів тощо).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!