У Запоріжжі завод Коломойського відключили від електрики - на черзі Фірташ і Ахметов

Четвер, 12 листопада 2015, 13:44

ВАТ "Запоріжжяобленерго" обмежило енергопостачання ПАТ "Запорізький завод феросплавів" за борги.

Про це повідомляє прес-служба "Запоріжжяобленерго".

У повідомленні сказано, що енергопостачання буде обмежено з сьогоднішнього дня через заборгованість за спожиту електроенергію у розмірі 431 мільйон гривень.

За словами в.о. генерального директора "Запоріжжяобленерго" Ігоря Корніленкова, енергокомпанія поставлена в ситуацію, коли обмеження підприємств-боржників - єдина можливість гарантовано зберегти безперебійне енергопостачання на території Запорізької області.

Реклама:

"Неплатежі Запорізького заводу феросплавів привели до "вимивання" оборотних кошти ВАТ "Запоріжжяобленерго", необхідних для роботи з реконструкції та розвитку мереж. Зарплата запорізьким енергетикам виплачується тільки завдяки кредитам, які енергокомпанія змушена брати на ці цілі", - повідомив Корніленков.

Як повідомляють у "Запоріжжяобленерго", на 16 листопада направлено попередження про обмеження енергопостачання МК "Запоріжсталь", борг якого за спожиту електроенергію становить 110 мільйонів гривень. Далі на черзі - ТОВ "ЗТМК".

В "Запоріжжяобленерго" 60,2% акцій належать державі, 12,3% кіпрський компанії Bikontia Enterprises Ltd і 16,5% Lex perfecta Ltd. Офшори відносять до сфери впливу Ігоря Коломойського та Костянтина Григоришина. Разом з цим, "Запоріжжяобленерго" через менеджмент до цього часу контролювалося братами Ігорем та Григорієм Суркісами.

"Запорізький завод феросплавів" - один з трьох українських виробників цієї продукції. Частка внутрішнього ринку в його поставках - 30-35%. Продукція експортується в країни СНД, Євросоюзу, Азії, Африки. Бізнес ЗЗФ організовує ПриватБанк, який належить Ігорю Коломойському.

МК "Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

"Запорізький титано-магнієвий комбінат" входить до групи компаній Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: