Україна приєдналася до угоди СОТ про державні закупівлі

Четвер, 12 листопада 2015, 13:34

Україна приєдналася до угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі (Government Procurement Agreement, GPA), що надасть можливість українським підприємцям брати участь у зарубіжних тендерах.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра економічного  розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Українська заявка на приєднання до GPA (Угода про публічні закупівлі) була одноголосно схвалена сторонами угоди. Шлях, який розпочався у 2011, нарешті добіг успішного кінця", - сказав він.

Поки прихильники #скрєп скриплять зубами щодо антидискримінаційної правки, ми вам веземо свіжайшу #перемогу із #WTO! Укр...

Реклама:
Posted by Max Nefyodov on 12 ноября 2015 г.

"Це однозначна дипломатична перемога України, приєднання до підугоди в рамках СОТ, яка відкриває взаємний доступ до ринків публічних закупівель", - додав заступник міністра.

За його словами, для України це економічно вигідно, "оскільки наш ринок і так вже відкритий багато років для іноземців".

"В будь-якому випадку, навіть якби цього не було, іноземні компанії можуть собі дозволити відкривати в Україні філії та працювати через них", - повідомив Нефьодов.

Він також зазначив, що ринки інших країн були для наших виробників закриті - і важко очікувати, що середнє вітчизняне підприємство б відкривало філію в Новій Зеландії чи Норвегії.

"Ми фактично приєднуємось по схемі "ми не міняємо нічого в нашому законодавстві - але отримуємо доступ до ваших ринків", - підсумував заступник міністра.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: