"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РНБО рекомендує закласти у бюджеті не менше 100 мільярдів на оборону

Середа, 11 листопада 2015, 20:54

Рада нацбезпеки та оборони України рекомендує передбачити в державному бюджеті на 2016 рік не менш ніж 100 млрд грн на сектор безпеки і оборони.

Про це повідомила прес-служба РНБО за підсумками засідання.

"Сьогодні під час засідання РНБО було розглянуто бюджет сектору безпеки і оборони на 2016 рік. За результатами обговорення було рекомендовано КМУ забезпечити рівень видатків на сектор безпеки і оборони, відповідно до Стратегії національної безпеки України та Військової доктрини в обсязі 5% від ВВП. З них не менше 3% видатків передбачено на оборонний сектор", - йдеться у заяві


Згідно з інформацією, фінансування, передбачене із загального фонду держбюджету, становитиме не менше 100 млрд грн. Крім того, планується додаткове фінансування із спецфондів і залучення ресурсів під державні гарантії.

Реклама:

Також на засіданні були визначені пріоритетні стратегічні військові програми з розробки і виготовлення сучасного озброєння і військової техніки для включення їх до Державного оборонного замовлення на 2016 рік.

Під час обговорення цього питання учасники засідання зазначили, що державне оборонне замовлення буде затверджене без зволікань одразу після ухвалення парламентом закону "Про державний бюджет України на 2016 рік".

Окрім того, в таємному режимі було розглянуте питання про невідкладні заходи з удосконалення системи протиповітряної оборони України та розбудови аерокосмічної розвідки.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: