"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Силовики заблокували фінансування бойовиків через вугільний бізнес

Середа, 11 листопада 2015, 18:16

СБУ і фіскальна служба блокували механізм незаконного постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, частина прибутку від якого йшла на фінансування донецьких бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Підприємство з контрольованих бойовиками територій налагодило незаконний видобуток вугілля для постачання українським підприємствам. Для легалізації оборудки у договорах відправником сировини вказувалася шахта, яка начебто належить комерційній структурі. Правоохоронці встановили, що підприємство не має власної шахти та спеціальних дозволів на користування надрами", – сказано у повідомленні.

Правоохоронці затримали 22 залізничні вагони, які незаконно перевозили 1,5 тисячі тонн вугілля. На продукцію накладено арешт. За попередніми оцінками фахівців, через функціонування протиправного механізму державі завдано збитків на більше ніж 30 мільйонів гривень, додали у відомстві.

Реклама:

Відкрито кримінальне провадження, тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та супроводження нелегальної схеми.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!