"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна обговорює з МВФ зниження тарифів на газ

Середа, 11 листопада 2015, 17:13

НАК "Нафтогаз України" погоджує з Міжнародним валютним фондом питання зниження верхньої тарифу для населення в разі падіння ціни імпортного газу нижче 209 доларів за тисячу кубометрів.

Про це повідомив журналістам глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв в середу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Коли у нас ціна імпорту знизиться нижче 209 доларів, то в уряду виникне можливість, якщо на це буде згода МВФ, ці 7,188 тисяч гривень за тисячу кубометрів газу (верхній тариф для населення - ред.) Можна буде опускати", - сказав він.

Коболєв пояснив, що ціна в 209 доларів еквівалентна 5,044 тисяч гривень (враховуючи прогнозний курс на 2016 рік 24,1 гривні за долар), що дорівнює ціні газу як товару, закладеної в поточний тариф, - 7,188 тисяч гривень.

Реклама:

"Ми вже направили запит до МВФ. Подивимося, що вони скажуть, якщо так станеться (імпортна ціна нижче 209 доларів за тисячу кубометрів - ред.)", - сказав він.

Коболєв додав, що за підсумками січня буде вивчено реальне споживання газу населенням. На підставі цих показників імовірне коректування пільгових обсягів газу для населення.

"Тільки зрозуміємо, що 1,200 тисяч кубометрів (пільговий обсяг газу на один сезон для одного домогосподарства - ред.) недостатньо, будемо пропонувати уряду збільшити цей обсяг", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!