Суд арештував гроші "Укрзалізниці" в банку Януковича

Середа, 11 листопада 2015, 12:32

Печерський райсуд Києва 30 жовтня задовольнив клопотання слідчого і наклав арешт на рахунки у "Всеукраїнському банку розвитку", на яких знаходяться виведені з "Укрзалізниці" гроші.

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

В ухвалі не уточнюється, яка саме сума перебувала на цих рахунках на момент арешту, однак вказується, що загалом з 1 січня 2013 по 30 червня 2014 року чиновники "Укрзалізниці" "з метою утворення передумов втрати державних активів, на користь цього банку, на підставі незаконно укладених кредитних договорів, незаконно залучили понад 2,5 млрд грн, за використання яких протиправно сплатили на користь цього банку державні кошти".

Крім того, за даними слідства, в період з 5 лютого по 14 квітня 2014 року заступник начальника "Південно-західної залізниці" незаконно уклав з цим банком, який належить сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, договір про надання овердрафту, "що спричинило тяжкі наслідки".

Реклама:

Конкретно арешт був накладений на депозитний рахунок ТОВ "Мелон 8". У відкритих джерелах вказується, що ця компанія зареєстрована у Донецьку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!