"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бюджет Росії може втратити один трильйон

Середа, 11 листопада 2015, 11:51

У Росії більше 1 трильйона рублів доходів бюджету опинилося під загрозою, і це менше, ніж залишиться наприкінці 2016 року у Резервному фонді.

Про це пише "Укрфінорм".

Напередодні обговорення в Держдумі РФ федерального бюджету в першому читанні Мінфін оцінив основні ризики його виконання.

За даними видання, відомство Антона Сілуанова передбачає рубль при поточних цінах на нафту занадто дорогим, потреби пенсійної системи та охорони здоров'я у бюджетних грошах - заниженими, а прогнози зростання економіки і прибутків ЦБ - завищеними.

Реклама:

За відомостями джерел видання, до сьогоднішньої наради у прем'єра Дмитра Медведєва Мінфін РФ підготував аналіз ризиків виконання федерального бюджету в поточних обставинах.

Так, зростання витрат у бюджеті неможливе - можна говорити лише про те, що близько 10% федеральних доходів 2016 року перебувають під явною загрозою і стан Резервного фонду такий, що ці резерви будуть вичерпані в кінці наступного року, а не у 2017 році, як передбачалося при складанні проекту бюджету.

Швидше за все, на ділі уряду запропонують обговорити ідею нарощування внутрішнього боргу заради економії резервів, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!