Ціни на нафту падають через зростання запасів у США

Середа, 11 листопада 2015, 10:29

Ціни на нафту знижуються за рахунок підвищення запасів у США і побоювань рецесії японської економіки.

Про це пише Рейтер.

До 10.02 за київським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,25 до 47,19 доллароа за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,48 до 43,73 долара, впавши на початку торгів в Азії до двотижневого мінімуму.

Запаси нафти в США, за даними Американського інституту нафти (API), минулого тижня виросли на 6,3 мільйона барелів при прогнозі підвищення на 1 млн барелів.

Реклама:

Впевненість серед японських виробників у листопаді знизилася третій місяць поспіль до мінімального рівня більш ніж за два роки, показало опитування Рейтер.

Виробники побоюються, що в японській економіці почалася рецесія через зниження попиту за кордоном, насамперед у Китаї.

"Уповільнення виробничої активності в світі відбивається на споживанні енергоносіїв", - йдеться у звіті JBC Energy, де також передбачається значне уповільнення зростання споживання нафти в 2016 році.

На думку аналітиків банку BNP Paribas, ОПЕК збереже видобуток нафти на поточному рівні, щоб не втратити частку світового ринку.

"У міру наближення наради ОПЕК 4 грудня буде все більше міркувань про подальші дії картелю. Ми не чекаємо від наради ОПЕК сюрпризів, організація продовжує експериментувати, дозволяючи ціною внести коректування в баланс світового ринку нафти", - йдеться у звіті BNP Paribas.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!