"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дорожчає після виходу прогнозів МЕА

Вівторок, 10 листопада 2015, 19:53

Світові ціни на нафту дорожчають у вівторок увечері на тлі прогнозу Міжнародного енергетичного агентства щодо вартості "чорного золота" до 2020 року.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 17:18 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,58% - до 48,2 долара за барель. Ціна ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 1,07% - до 44,34 долара за барель.

Основний вплив на ціни у вівторок спричинила доповідь МЕА, згідно з якою вартість нафти підніметься до 80 доларів за барель до 2020 року, незважаючи на безпрецедентне зниження інвестицій - більш ніж на 20%.

Реклама:

"Я очікую, що до кінця року вартість Brent буде перебувати в діапазоні 47-52 долара", - вважає старший аналітик по нафті в Commerzbank Карстен Фріч, думку якого наводить агентство Рейтер.

У свою чергу, аналітик брокерської компанії Saxo Bank Оле Слот Хансен вважає, що очікуване в грудні підвищення базової ставки ФРС може негативно відбитися на деяких економіках, що розвиваються, і як наслідок, на темпах зростання попиту на сировину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!