Аваков визнав, що його колишнім газовим бізнесом керує Котвіцький

Вівторок, 10 листопада 2015, 19:43

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що не повертав контроль над нафтогазовими свердловинами, втраченими після приходу Януковича до влади.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

При цьому він визнав, що контроль над ними частково зберігає депутат від "Народного фронту", його бізнес-партнер і близький соратник Ігор Котвіцький.

"Котвіцький на частинах активів дійсно залишився при цих частках. Тому що я тоді вийшов повністю, а він залишився при частці. Більш того, його команда досі займається за контрактом менеджментом деяких компаній", – сказав Аваков.

Реклама:

Міністр розповів, що продав свої частки в цих компаніях у 2011 році, коли через політичні переслідування, виїхав до Італії. За його словами, пізніше ці активи відібрали представники "сім'ї" Януковича, зокрема – екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького.

"А після цього вже нових власників, у яких були ці компанії – Денисівка, Мар'їнка, Сахалінське, – люди Ставицького або, як кажуть, "страшно подумати, кого" – переконали віддати половину або щось таке", – сказав він.

"Потім, коли "злочинна влада" виїхала в еміграцію, почався судовий процес. Наскільки я знаю, в частині позовів вони виграли, і ці частки собі забирають. Проблема в тому, що, на жаль або на щастя, але я в цьому не беру участі, оскільки я своїх часток позбувся раніше", – додав міністр.

При цьому він сказав, що розуміє, як це виглядає збоку, коли його близький товариш керує його близьким бізнесом, але заявив, що всі натяки в цьому плані, зокрема – з боку депутата від БПП Сергія Лещенка, є "спекулятивними".

Аваков також розповів, що його компанія "Інвестор" працює і досі, однак у набагато менших масштабах, ніж раніше. Він додав, що там все ще працює його дружина.

"АТ "Інвестор" в Харкові – це, по суті, офіс, який керує будівлею і нашими невеликими активами в медіа. Ось те, чим вони займаються. Тобто тих активів, якими раніше керував наш холдинг, починаючи від ТЕЦ і закінчуючи фабриками і іншим, більше немає", – розповів він.

Говорячи про свою італійської компанії "Авіталія", міністр заявив, що "вона займається процесами та консультаціями, пов'язаними з молочною продукцією і з виробництвом сиру моцарелла буффало".

Як відомо, Аваков наполягає, що 40 млн доларів, які Котвіцький вивів за кордон, належать йому ще з 1997 року, а сам переклад був здійснений в рамках закону.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: