ЄБРР: Україна лідирує в реформуванні фінсектора серед країн, що розвиваються

Вівторок, 10 листопада 2015, 18:49

Україна лідирує серед країн з економікою, що розвивається, у напрямку реформування фінансового сектору.

Про це йдеться в останньому звіті Європейського банку реконструкції і розвитку, переданому УНІАН.

ЄБРР відзначає позитивні зрушення у фінансовому секторі в країнах з економікою, що розвивається, серед яких Україна досягла найбільшого прогресу, закривши з 2014 року понад 50 банків з непрозорою структурою власності, надмірними обсягами кредитування пов'язаних осіб та слабким менеджментом.

На думку ЄБРР, у 2015-2016 роках багато факторів, що стримують прискорення реформ, збережуться, але позитивні зрушення за минулий рік стануть добрими передумовами для прогресу в довгостроковій перспективі.

Реклама:

Як повідомлялося, в результаті очищення банківської системи за 2014 і неповний 2015 рік кількість банків в Україні скоротилося до 121 зі 182.

Світовий банк у рамках заходів української влади щодо підвищення стійкості та ефективності банківської системи країни очікує консолідації банківського сектору в Україні та зниження кількості банків до 100 у 2016 році.

ЄБРР - один з найбільших міжнародних фінансових інвесторів в Україні. Станом на 1 вересня 2015 року банк взяв на себе зобов'язання надати 11 мільярдів євро в рамках 346 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: