"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Брюсселі в лютому пройде бізнес-форум Україна-ЄС

Вівторок, 10 листопада 2015, 19:04

У лютому 2016 року в Брюсселі відбудеться бізнес-форум Україна-ЄС для сприяння співпраці європейського і українського бізнесу в умовах застосування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Про це в інтерв'ю агентству УНІАН повідомила європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

"У лютому наступного року ми разом з Business Europe організовуємо тут, у Брюсселі, діловий захід, на якому я виступлю із вступною промовою. Ми хочемо подивитися, як ми можемо сприяти співпраці між європейськими та українськими компаніями, і будемо говорити про інвестиції в Україну", - сказала єврокомісар.

На її переконання, цей форум "може бути однією з можливостей для компаній, щоб зустрітися і обмінятися думками, щоб подивитися, як вони можуть співпрацювати".

Реклама:

Відповідаючи на питання, які помилки робить український бізнес при заході на ринок ЄС, Мальмстрьом зауважила, що "завжди важко заходити на новий ринок".

"Ви повинні бути конкурентоспроможними, і у вас повинні бути товари, які користуються попитом. Безумовно, для української продукції є потенціал, особливо в сільськогосподарському секторі, а також і в інших. Але Україні потрібні реформи", - наголосила вона.

Єврокомісар висловила впевненість, що якщо українська сторона "хоче залучити європейські інвестиції, які вам необхідні для створення робочих місць, а європейські компанії хочуть інвестувати в Україну, то потрібне передбачуване бізнес-середовище".

"Ви повинні гарантувати, що ведеться боротьба з корупцією, що є передбачувані, хороші, прозорі та недискримінаційні умови для бізнесу, щоб він міг діяти, щоб було добре інвестиційне середовище. Це займе час, і ми допоможемо вам, але це повинно бути зроблено. І це може бути зроблено тільки Україною", - переконана Мальмстрьом.

Відповідаючи на питання, чи може Україна стати новим виробничим майданчиком для європейських компаній через дешеву робочу силу, єврокомісар сказала: "У вас є людський капітал, у вас є технічні знання, високо освічені люди та фахівці в різних галузях. Ви не повинні прагнути конкурувати як дешева робоча сила, оскільки у вас є навички, товари і привабливий ринок. Ми бачимо величезний потенціал для зростання".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!