Яценюк накинувся на Тимошенко: Це ви довели "Нафтогаз" до банкрутства

Вівторок, 10 листопада 2015, 17:55

Прем'єр Арсеній Яценюк різко розкритикував законопроект про зниження ренти на видобуток газу і нагадав, хто "довів "Нафтогаз" до банкрутства.

Про це він заявив у Верховній Раді у вівторок.

Він нагадав, що Кабмін "вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, який передбачав зменшення ренти при видобутку природного газу".

"Для тих компаній, які не вкрали ліцензії, не підписували договори про спільну діяльність, які не отримували незаконно ті чи інші родовища. А ті, які вкладають, інвестують і збільшують обсяги видобутку", - заявив Яценюк.

Реклама:

Проте, за словами Яценюка, при внесенні альтернативного законопроекту в парламент "за дивним збігом обставин з'явилась норма, яка повертає пільгове оподаткування для 12 газових олігархів, які мають спільну діяльність".

"До тих, хто ратує за народ і зараз розповідає про те, що "Нафтогаз" та "Укргазвидобування" банкрути. Вони не банкрути, але ви їх довели до банкрутства ціною на газ в 500 доларів, яку підписали ви, 10 мільярдами доларів, які заплатили ми Росії. Через вашу безвідповідальність і брехню", - сказав Яценюк, натякаючи на Юлію Тимошенко, фракція якої активно підтримує зниження ренти.

Яценюк заявив, що "саме через те, що УГВ має газ власного видобутку, і через те, що ціна УГВ не є ринковою, ми знайшли можливість дати 1200 кубометрів газу на опалювальний сезон для кожного домогосподарства за ціною, яка вдвічі нижча ніж ринкова".

"Не 7200 грн, а 3600 грн. Що зараз ці "дєятєлі", які пропонують зменшити ренту для УГВ, вам роблять. Це означає, що ми маємо ліквідувати соціальну норму і підняти ціну газу з 3600 грн до 7200 грн. Голосуйте за це – я проти", - заявив прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: