В Україні з'явилися перші безконтактні паркомати

Вівторок, 10 листопада 2015, 13:58

У Львові почали працювати перші в Україні паркомати з функцією прийому банківських карток, у тому числі й оснащених безконтактною технологією MasterCard.

Про це заявила гендиректор представництва MasterCard Europe в Україні, Молдові, Грузії, Туркменістані, Таджикистані, Киргизстані та Узбекистані Віра Платонова.

За її словами, ЛКП "Львівавтодор" встановило два паркомати, виготовлені "СЕА Електронікс" і розроблені фахівцями ПриватБанку спільно з компанією "Банкомзв'язок".

Перший паркомат з'явився на пл. Міцкевича (близько Укрсоцбанку), другий – на вул. Шевченко (біля "Пузатої хати"). Найближчим часом у Львові встановлять ще 10 таких паркоматів.

Реклама:

"Встановлення таких паркоматів у місті є дуже важливим кроком, який значно спрощуватиме життя його мешканців, адже забезпечує доступ до оплати паркування не лише готівкою, а й банківськими картками. Це дуже зручно, просто і швидко", -підкреслює Олег Береза, директор ЛКП "Львівавтодор".

 

Безготівково оплатити паркування можна буде звичайною банківською карткою та карткою з технологією  безконтактних оплат  MasterCard.

У першому випадку необхідно провести магнітною смугою картки по терміналу у паркоматі. А щоб розрахуватися безконтактною карткою, потрібно лише піднести її до терміналу.

Суму, що відповідає вартості проїзду, буде автоматично знято з рахунку без жодних додаткових комісій. Оплату підтвердять звуковий і світловий сигнали.

Як зазначається, для оплати у паркоматах будуть прийматися звичайні та безконтактні картки MasterCard, емітовані будь-яким банком України та світу.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: