"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада прийняла "безвізовий" закон про арешт майна

Вівторок, 10 листопада 2015, 12:52

Депутати прийняли закон з "безвізового пакету", який дозволяє арешт майна, що може бути знаряддям, доказом злочину або отриманого злочинним шляхом.

За законопроект 2540а проголосував 291 депутат.

При розгляді документу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловив сумнів у тому, що закон у цьому вигляді відповідає директиві Європейського Союзу.

"З формальної юридичної точки зору низка статей не відповідає європейській практиці. У тому випадку, якщо даний законопроект не буде відповідати європейському законодавству, а юридична експертиза саме на це і вказує, то це стане передумовою до того, що Україні не дадуть безвізовий режим", - сказав він.

Реклама:

"В стінах українського парламенту зараз немає єдності щодо вилучення поправок, які внесли суттєві зміни в антикорупційне законодавство і позбавляють правоохоронні органи реальної боротьби з корупцією", - додав Яценюк.

За словами прем'єра, після голосування закон має отримати юридичний висновок ЄС.

Якщо Європейська комісія не прийме цей закон, то або президент України внесе відповідні пропозиції до парламенту, або ВР переголосує цей законопроект, вказав Яценюк.

Спікер ВР Володимир Гройсман теж зазначив, що за наявності зауважень з боку ЄС до прийнятого законопроекту парламент його перегляне.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: