Визнання монополізму "Газпрому" не вирішить проблему - глава АМКУ

Неділя, 1 листопада 2015, 13:25

Розслідування АМКУ щодо дій російського "Газпрому" на українському ринку можуть бути завершені щодо транзиту до кінця року, а щодо постачання газу - не раніше першого півріччя 2016 року.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів глава відомства Юрій Терентьєв.

Терентьєв нагадав, що АМКУ працює за двома складовими. Одна з них - відносини України та "Газпрому" за договором купівлі-продажу газу, друга - відносини України та "Газпрому" за транзитом газу.

"В частині транзиту, де "Газпром" фактично є монопольним покупцем, ми, на мій погляд, маємо всі шанси закінчити справу до кінця року. У частині договору купівлі-продажу ситуація складніша, тому що паралельно йде арбітраж між "Нафтогазом" і "Газпромом", ряд проміжних рішень якого, має для нас значення. Ми безпосередньо не пов'язані зі Стокгольмським арбітражем, але у справі за договором купівлі/продажу рішення може бути трохи пізніше, десь в кінці першого кварталу наступного року", - розповів Терентьєв.

Реклама:

При цьому практичну користь результатів цієї справи голова АМКУ оцінює як неоднозначну.

"Навіть якщо у цій справі, наприклад, буде вирішено, що порушення з боку суб'єкта є, і він повинен нести відповідальність за законодавством України, я думаю, що можуть бути проблеми з практичним виконанням такого рішення", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: