"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ хоче повного погашення кредиту Януковича - Силуанов

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 17:50

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов на зустрічі зі своєю українською колегою Наталією Яресько, яка відбудеться в найближчі години в Лімі, має намір висловити позицію РФ про необхідність повного погашення боргу України за бондами на 3 млрд доларів.

Про це він сказав журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Звичайно, у нас тверда позиція, ніяких компромісів. Треба, звичайно, зустрічатися, треба розмовляти, це завжди правильно і на користь", - сказав міністр.

Він ще раз наголосив, що цей борг не відноситься до категорії комерційного, і РФ не має наміру брати участь у пропонованій українською стороною реструктуризації комерційного боргу. "Ми - абсолютно інша категорія боргу", - сказав міністр.

Реклама:

За його словами, ці кошти враховуються в обсязі Фонду національного добробуту, який Мінфін на 2016 рік прогнозує в сумі 4,69 трлн рублів. "Це загальний обсяг фонду, в тому числі, і інвестування", - пояснив Силуанов.

Нагадаємо, у грудні 2013 року Віктор Янукович домовився, що Росія дасть Україні кредит в 15 мільярдів доларів.

До своєї втечі з України Янукович і його уряд встигли отримати від Москви тільки 3 мільярди доларів.

Дані євробонди з купоном 5% річних були випущені в грудні 2013 року на Ірландській біржі і викуплені РФ за рахунок коштів Фонду національного добробуту (ФНБ), термін їх погашення - грудень 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!