Міністр юстиції звинуватив Раду в найвищому рівні корупції в країні

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 16:03

Міністр юстиції Павло Петренко вважає найбільш корумпованим органом в країні Верховну Раду.

Про це він заявив під час брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

"Основна політична корупція не в органах виконавчої влади, а в стінах парламенту. Це те місце, де приймаються ключові рішення або блокуються ключові рішення", - сказав він.

Як приклад він навів ситуацію з приватизацією. Петренко зазначив, що в Україні 1,5 тис. держпідприємств, більшість з них збиткові. "Парламент проти їх продажу тому, що з більшістю з цих підприємств є зв'язки у політичних сил. Вони фактично через тіньовий контроль над тими чи іншими підприємствами давно вважають їх вже приватизованими. Це і є політична корупція і залежність політичних сил від бізнес-структур", - сказав він.

Реклама:

Глава Мін'юсту також назвав "історичним моментом" прийнятий напередодні закон про контроль за звітністю політичних партій.

"Це дасть можливість змінити і політичну культуру, і поле гравців. Це дасть можливість з'явитися новим партіям, які прийдуть з новими принципами, і виборці їх наймуть на роботу і зможуть з них запитати. І у цих партій не буде фінансистів, яким вони щось повинні", - зазначив він.

Як відомо, Павло Петренко проти повного скасування депутатської недоторканності.

"Я не є прихильником повної відмови від недоторканності ... Але те, що депутатська і суддівська недоторканність повинна бути обмежена - це факт", - заявив міністр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!