Кабмін переніс приватизацію на наступний рік

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 15:09

Кабмін продовжив на 2016 рік дію базової постанови про проведення приватизації в 2015 році, оскільки уповноважені органи управління держмайном не передали всі активи у ФДМУ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ФДМУ.

"Кабінет міністрів ухвалив постанову "Про внесення змін до деяких актів Кабміну з питань приватизації", якою продовжив на 2016 рік дію базової постанови КМУ "Про проведення прозорої та конкурентної приватизації в 2015 році", - зазначила прес-служба.

Також у фонді повідомили, що причиною продовження терміну дії постанови є те, що уповноважені органи управління держвласністю гальмують процес передачі до ФДМУ активів для приватизації, передбачених постановою №271.

Реклама:

Крім того, у Верховній Раді ще не ухвалили законодавчі зміни для проведення ефективної приватизації, що також є причиною продовження дії постанови.

"До цього часу не були ухвалені усі законодавчі зміни, необхідні для початку приватизації", - додала прес-служба.

Крім того, виключається норма, яка закріплювала обов’язковий продаж на фондових біржах 5-10% акцій об’єктів груп В та Г до проведення конкурсу, а ФДМУ отримує можливість залучати до процесу приватизації радників.

Постановою № 271 затверджено перелік об’єктів державної власності, які підлягають продажу у 2015 році, а саме, держпакети акцій "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Хмельницькобленерго", "Миколаївобленерго", "Центренерго", "Одеська ТЕЦ", "Херсонська ТЕЦ", "Миколаївська ТЕЦ", "Одеський припортовий завод", "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод", "Сумихімпром", приватизацію яких через рішення уряду ще не оголошено.

Нагадаємо, раніше Абромавичус заявляв, що велика приватизація в Україні почнеться не раніше 2016 року і чекати її початку в 2015 році "вкрай оптимістично".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: