"Ощадбанк" і держпідприємства електроенергетики зобов'язали направити на дивіденди 50% прибутку

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 14:45

Мінекономіки пропонує уряду зобов'язати "Ощадбанк" і компанії електроенергетики направити на виплату дивідендів за підсумками 2015 замість 30% (2014 рік) 50% прибутку.

Така ініціатива міститься в проекті постанови уряду.

Згідно з постановою, норма про відрахування частини прибутку на дивіденди стосується компаній, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також компаній, 50% і більше акцій яких належить компаніям, частка держави в яких становить 100%, в тому числі дочірніх підприємств.

Також, в постанові зазначено, що уряд постановою №241 від 22 квітня 2015 встановив норматив відрахування прибутку на дивіденди за 2014 рік у розмірі 50%, крім підприємств енергетики, щодо яких здійснюється регулювання цін і тарифів, а також "Ощадбанку", для якого базовий норматив становив 30%.

Реклама:

Як повідомляється, Мінекономіки пропонує затвердити норму про те, що якщо до 1 липня 2016 компанія не виплатить дивіденди за 2015 рік, контракт з керівником такого підприємства має бути розірваний.

Нагадаємо, що до відповідних підприємств електроенергетики 50% і більше акцій яких належить державі відносяться "Енергоатом", "Центренерго", а також частина обленерго.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: