Акціонери ПФТС оскаржуватимуть рішення Нацкомісії

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 13:11

Наглядова рада ПАТ "Фондова біржа ПФТС" вирішила оскаржити рішення НКЦПФР щодо анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності.

Про це йшлося на позачерговому засіданні ради ПФТС 7 жовтня, повідомляє прес-служба біржі.

"За результатами обговорення представники акціонерів ПАТ "Фондова біржа ПФТС" доручили правлінню ПФТС здійснити невідкладні заходи, направлені на оскарження рішень НКЦПФР до адміністративного суду та Експертно-апеляційної ради при Державній регуляторній службі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, члени наглядової ради прийшли до висновку, що при прийнятті рішень щодо анулювання ліцензій ПАТ "Фондова біржа ПФТС" та ПАТ "Українська біржа" НКЦПФР керувалась принципом вибірковості.

Реклама:

"У зв’язку з цим представники акціонерів зобов’язали виконавчий орган біржі звернутись до органів що здійснюють нагляд за додержанням законності органами державної влади та її працівниками, з відповідними скаргами", - зазначає прес-служба.

Крім того, наглядова рада ПФТС буде звертатись до НКЦПФР щодо надання копій рішень, протоколу та аудіозапису засідання Комісії від 6 жовтня, в частині документальних фактів на основі яких було анульовано ліцензію.

Для ознайомлення також будуть затребувані протоколи зустрічей НКЦПФР з представниками ТОВ "Фондова компанія Фаворит", ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", ТОВ "Універ Капітал", ТОВ СП "Драгон Капітал".

ПАТ "Фондова біржа ПФТС" переконана у позитивному вирішенні ситуації, що склалася та у подальшій успішній роботі на фондовому ринку України у якості організатора торгівлі.

Нагадаємо, 6 жовтня стало відомо, що НКЦПФР ухвалила рішення анулювати ліцензію біржі ПФТС на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: