Суд підтвердив, що держава "завинила" коханці Януковича 18 мільйонів

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 12:03

Вищий господарський суд України залишив в силі постанову Київського апеляційного господарського суду, за якою держава має заплатити коханці Януковича 17,92 млн грн за ремонт санаторію.

Відповідну постанову суд прийняв 1 жовтня, пишуть Наші гроші.

Отже, ДП "УкрНТІ "Промтехнологія" має компенсувати ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" в селі Циблі Київської області за проведення капітального ремонту 17,92 млн грн.

У вересні 2010 року ЗАТ "Дитячий оздоровчий комплекс санаторного типу "Славутич" та Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" уклали договір, за яким приватне підприємство отримало в оренду на 35 місяців дитячий санаторій санаторії площею 2142 кв м.

Реклама:

За договором, щомісячна орендна плата складала 2 265 грн. Окремо фірма пообіцяла сплачувати комунальні послуги.

В липні 2013 року договір оренди санаторію "Славутич" був подовжений до червня 2014 року. На цей момент міністерство промислової політики передало санаторій на баланс іншому держпідприємству – "УкрНТІ "Промтехнологія".

Ще раніше також змінився правонаступник орендаря – на початку 2011 року ним стало ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич".

Власником цієї фірми є благодійний фонд "Дорога майбутнього", заснований коханкою екс-президента Віктора Януковича Любов’ю Полєжай.

В 2014 році ДП "УкрНТІ "Промтехнологія" звернулося до Господарського суду Києва з позовом про порушення "ДОЗСТ "Славутич" договору. А саме, фірма не платила за оренду з грудня 2013 року по березень 2014 року, коли в Україні відбувався Майдан, через який Віктор Янукович і його домочадці втекли з України.

Виникла заборгованість в 7,76 тис грн. Фірма цей борг визнала, але подала зустрічний позов до держпідприємства, вимагаючи відшкодувати їй за капітальний ремонт санаторію 17,92 млн грн.

Як відомо, у липні Київський апеляційний господарський суд постановив, що держпідприємство  "УкрНТІ "Промтехнологія" має сплатити ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" компенсацію за проведення капітального ремонту на суму 17, 92 млн гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!