У Яресько підтримали рішення Київради щодо мораторію на виплату боргів

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 11:01

Мінфін підтримує реструктуризацію Києвом двох випусків єврооблігацій, в рамках якої Київська міська рада 8 жовтня вирішила ввести з 6 листопада тимчасове призупинення платежів по них.

Про це йдеться в заяві Мінфіну.

"Міністерство фінансів готове підтримати зусилля Києва, щоб допомогти йому провести необхідну реструктуризацію", - зазначає відомство.

Як повідомляється, таке зупинення виплат має надати місту достатньо часу для досягнення згоди з кредиторами і проведення реструктуризації своїх зовнішніх запозичень, яке має забезпечити стабілізацію фінансової ситуації в місті і зменшити боргове навантаження на міський бюджет в середньостроковій перспективі.

Реклама:

Мінфін нагадує, що зазначені випуски єврооблігацій входять в периметр боргової операції, передбаченої програмою розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду, затверджений рішенням Кабінету міністрів від квітня 2015 року.

Нагадаємо, 8 жовтня Київська міська рада наклала мораторій на виплату у 2015 році зовнішнього боргу столиці.

Як відзначив мер Києва Віталій Кличко, наразі тривають переговори з кредиторами.

"Позиція Києва на них – отримати справедливі умови для української столиці та киян у нинішній ситуації. Переговори поки не завершені, ми продовжуємо відстоювати свою позицію. Адже йдеться про погашення старих боргів, які ми отримали у спадок - 12,5 мільярда гривень", - сказав Кличко.

Він також додав, що Київ за його мерства покрив 1 мільярд 200 тисяч гривень боргу.  

Як відомо, згідно із законодавством, Київрада має право тимчасово зупинити платежі за зовнішньою позикою.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: