"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Казахстан готовий постачати до України нафту, газ і урановий концентрат

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 10:52

Казахська сторона висловила зацікавленість в обговоренні проектів щодо постачання в Україну нафтопродуктів, газового конденсату і уранового концентрату.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є деякі ідеї щодо газу, там трохи складніша ситуація і з наявністю, і з транзитом ... Як мінімум, це поставки нафтопродуктів, поставки газового конденсату, поставки уранового концентрату, це дуже предметні речі", - сказав він журналістам в Астані .

За словами міністра, Казахстан у цьому напрямку є профіцитною державою, у нього є ресурс для диверсифікації своїх поставок та казахські компанії зацікавлені в поставках енергоресурсів в Україну.

Реклама:

"Що стосується маршрутів, тобто маршрут залізничним транспортом через Азербайджан, Грузію та по морю", - підкреслив Демчишин.

"Мова також йде про транзит, наприклад, нафти, далі в Європу. Поки тарифна політика не дозволяє, тобто, економічно це недоцільно. Але є певні ідеї, яким чином цю політику змінити. І це теж предмет сьогоднішніх переговорів", - пояснив він .

Глава Міненерговугілля додав, що велика кількість підприємств - приватні, вони самостійно приймають рішення про доцільність тих чи інших проектів.

"Але держава, думаю, теж підтримує ці контакти, адже це - додаткові робочі місця", - резюмував міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: