"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанії Казахстану зацікавилися приватизацією енергокомпаній України

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 09:50

Казахстанські компанії виявили інтерес до процесу приватизації українських енергетичних компаній.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин в Астані, передає "Інтерфакс-Україна".

"У казахської сторони досить великий інтерес до приватизації енергетичних українських компаній. Це і теплогенеруючі, оскільки у них вельми великий досвід в обслуговуванні та забезпеченні їх вугіллям, мережі їх цікавлять. Вони вчора проявили інтерес до наших обленерго, які були виставлені на приватизацію, теплокомуненерго. Тобто, їх дуже цікавить теплогенеруюча інфраструктура", - сказав він.

За словами міністра, українська сторона обговорила ці питання з представниками влади Казахстану та приватними енергетичними компаніями.

Реклама:

Демчишин також повідомив, що предметно обговорюються поставки з Казахстану до України уранового концентрату, газового концентрату, нафтопродуктів.

"З точки зору енергетики інтерес дуже великий. Казахстан є енергопрофіцітною державою, він експортує досить великі обсяги нафти, нафтопродуктів, газ, урановий концентрат виготовляє в значних обсягах і експортують. Це те, в чому ми зацікавлені, - вугілля у великих обсягах", - сказав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: