"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російська операція в Сирії може обійтися "Газпрому" в 9,2 мільярда доларів

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 08:41

Туреччина погрожує Росії відмовою від закупівель газу через вторгнення російських військових літаків в її повітряну зону.

Як пише РБК, "Газпрому" це може коштувати 9,2 млрд доларів на рік.

"Ми є покупцем номер один природного газу з Росії. Втрата Туреччини буде серйозною втратою для Росії. При необхідності Туреччина може купувати природний газ в самих різних місцях", - сказав президент Туреччини.

Президент Росії Володимир Путін поінформований про висловлювання турецького колеги, повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

Реклама:

За його словами, в Кремлі розраховують на збереження взаємовигідного співробітництва, а операцію в Сирії розглядають як допомогу в забезпеченні безпеки на кордонах з Туреччиною.

У 2014 році, за даними "Газпром експорту", Туреччина купила у Росії 27,33 млрд. куб. м газу. (18% експорту газу з Росії). Судячи із середньої ціни продажу газу в Європу (€ 280-300 за 1 тис. куб. м), "Газпром" міг отримати від турецької компанії Botas торік до $ 9,2 млрд, сказав заступник гендиректора російського Фонду національної енергетичної безпеки Олексій Грівач.

Раніше повідомлялось, що "Газпром" відклав запуск "Турецького потоку".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!