Роллінз пропонує укласти мирову щодо спірних боргів за відібраний НАКом газ

Четвер, 8 жовтня 2015, 12:30

Голова правління "Укрнафти" Марк Роллінз виступає за підписання мирової угоди між групою міноритарних акціонерів і НАК "Нафтогаз України" з приводу спірних боргів НАКу за газ, який протягом 2006-2011 років був ним відібраний для подальшого використання для потреб населення.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Я б вважав за краще дійти мирового рішення, оскільки ми знаємо, що суди можуть пройти з дуже непередбачуваними результатами, які можуть і не задовольнити інтереси обох сторін. Тому що є дуже багато нюансів, це питання стратегічне для країни в цілому", - сказав він.

Роллінз додав, що протягом місяця він має намір запропонувати сторонам власні пропозиції щодо вирішення спірних боргів.

Реклама:

"Найкраща можливість ініціювати цей діалог для мене - прийти з конкретними пропозиціями. Я знаю, що в минулому було кілька спроб, пропозицій, але часи, люди і обставини змінюються, я хотів би ще раз спробувати запропонувати вирішення цього спору, яке я зараз розробляю... Це необхідно зробити в найближчі 30 днів, це моє завдання", - підкреслив керівник "Укрнафти".

Раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що його компанія має намір протягом найближчого місяця провести остаточні переговори з міноритарними акціонерами "Укрнафти" з приводу їхнього позову проти держави Україна в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція) з приводу відібраного НАКом газу.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" визнавав свої зобов'язання перед "Укрнафтою" за використані для потреб населення в період з 2006 по 2011 рік в 10,1 млрд кубометрі газу.

При цьому спірним залишається ціна цього газу: НАК оцінює цей газ в 3,753 млрд гривень (за чинною на той момент ціною, встановленою НКРЕ), а міноритарні акціонери наполягають на поточній вартості цього газу.

22 липня на зборах акціонерів "Укрнафти" член спостережної ради компанії від міноритарних акціонерів Ігор Коломойський заявив, що міноритарії "Укрнафти" подали позов до Стокгольмського арбітражу проти України з приводу спірного газу який, на думку міноритаріїв, був несанкціоновано відібраний НАК "Нафтогаз України".

Стосовно вимог він додав, що вони становлять близько 5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!