"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Анулювання ліцензії ПФТС зірвало покупку акцій біржі групою ICU

Середа, 7 жовтня 2015, 20:54

Група ICU здивована фактом анулювання Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку ліцензії фондової біржі ПФТС на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку, оскільки це відбулося в ході операції з придбання групою акцій біржі у Московської біржі.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ICU.

У прес-службі наголосили, що рішення щодо угоди очікувалося до кінця поточного тижня, оскільки взаємний процес ідентифікації контрагентів був пройдений, а НКЦПФР було направлено відповідне повідомлення.

Також, як зазначається в повідомленні, на прохання регулятора відбулася зустріч, під час якої група ICU детально роз'яснила свою позицію щодо планів з придбання акцій ПФТС та розвитку біржових технологій в Україні, і весь цей час діяла відкрито.

Реклама:

"Рішення НКЦПФР позбавляє групи ICU можливості завершити процес купівлі-продажу, а ПФТС, як об'єкт інвестування, без ліцензії втрачає якусь інвестиційну привабливість. Це рішення регулятора також руйнує вартість акцій ПФТС для існуючих, крім Московської біржі, акціонерів", - підкреслюється в повідомленні.

Також ICU висловила побоювання, що подібні дії Нацкомісії призведуть до подальшого погіршення інвестиційного клімату в країні.

Як повідомлялося, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 6 жовтня анулювала ліцензію фондової біржі ПФТС, мажоритарним акціонером якої є Московська біржа.

В комісії повідомили, що рішення прийнято у відповідності з Законом "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", згідно з яким причиною для анулювання ліцензії може бути документальне підтвердження факту контролю над діяльністю компанії іншими особами, які зареєстровані на території країни агресора - Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: